OVER MIJ

 

 

Zo lang ik me kan herinneren, heb ik getekend, geschilderd en geknutseld. De opleiding reclame- en presentatietechnieken van MTS St. Lucas in Boxtel was dan ook een logische stap.

Na deze opleiding heb ik gewerkt als vormgever/dtp-er bij verschillende reclamebureaus en vanaf 1995 werkte ik vaak parttime voor een bureau en parttime als freelance grafisch vormgever. Sinds 2012 staat dit werk op een laag pitje.

Veel van mijn creativiteit kon ik kwijt in mijn werk, maar de behoefte om ‘ouderwets’ te tekenen en te schilderen is altijd gebleven. Al jaren volg ik lessen bij beeldend kunstenaars om nieuwe materialen en technieken te leren toepassen en zijn of haar kijk op het schilderen te leren. Bezig zijn met verf, kleur, vorm en compostitie geeft mij de mogelijkheid om gedachten en gevoelens te uiten. Dit proces dringt tegelijkertijd de realiteit voor even naar de achtergrond, ik ben dan in mijn eigen wereld.

Mijn schilderijen hebben een gevarieerde stijl al komt het kleurgebruik vaak overeen. Ik merk dat ik meer behoefte krijg om eenvoudiger en directer te gaan werken. Sinds anderhalf jaar ben ik geïnspireerd door bomen; de basten van de verschillende soorten, het lijnenspel van de (winterse) takken en het kleurenspel van de lucht en omgeving eromheen. Ik wil graag mijn visie schilderen van wat ik om mij heen zie, mijn ervaringen en ideeën omzetten in acrylverf.

Daarnaast werk ik ook met de computer en maak ik fotobewerkingen, in het verleden voor opdrachtgevers, nu voornamelijk vrij werk met vaak eigengemaakte foto’s. De mogelijkheden die deze moderne technieken bieden zijn eindeloos en geven op hun beurt inspiratie voor nieuwe schilderijen.

Elz van Betuw